Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό | | |

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Αντίο Euro...

Τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Αυστρίας και Τσεχίας γνώρισε η Εθνική μας ομάδα των ανδρών. Η Τουρκία περισσότερο έτοιμη και δουλεμένη έκανε γρήγορα και εύκολα το 0-2 και στο τέλος με το 2-3εξασφάλισε την πρόκριση και έστειλε την Ελλάδα στην.… «λίθινη εποχή».


Αρκετά χρόνια πίσω πηγαίνει το Ελληνικό βόλεϊ , καθώς ο αποκλεισμός από την Τουρκία αλλά κυρίως η αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους δύο αγώνες του, σκόρπισε απογοήτευση και «πόνο» σε όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα.

Το έργο της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών στον επαναληπτικό της Κρήτης ήταν εξαιρετικά δύσκολο, μιας και «κυνηγούσε» το καθαρό» 3-0 για να έδινε το παρόν στα τελικά του Ευρωπαϊκού.

Ωστόσο η παρουσία της στο τάραφλεξ του Ηρακλείου δεν είχε αρχή και τέλος μιας και τα πάντα έμοιαζαν να είναι πολύ δύσκολα να γίνουν πράξη. Από την πίεση στη γραμμή του σερβίς, μέχρι το μπλοκ και τα τελειώματα στις επιθέσεις.

Η «κυανόλευκη» αποστολή έγινε «Γολγοθάς» όταν η Τουρκία με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση έδειξε περισσότερο έτοιμη, πιο αποτελεσματική στις επιθέσεις της και στο σερβίς με αποτέλεσμα να πάρει το σετ με 15-25 και να πετύχει τον πρώτο της στόχο.

Έτσι με την πρόκριση να παίζεται στην διαφορά πόντων πλέον η Τουρκία εκμεταλλεύθηκε το τρομερό άγχος των ελλήνων παικτών, αλλά και την ανυπαρξία του μπλοκ με αποτέλεσμα μετά το 4-2 να κάνει το 8-8 και λίγο αργότερα το 10-12. Η Ελλάδα προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με το 17-16, όμως η ομάδα του Μπάσιτς με το μπλοκ και τις αποτελεσματικές επιθέσεις ισορρόπησε σε 17-17 και 19-19 αλλά μετά με ένα μικρό σερί προηγήθηκε με 20-23 και στο τέλος με το 21-25 σφράγισε την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού.

Για την ιστορία

Έχοντας χαθεί πλέον το ενδιαφέρον στο παιχνίδι η Τουρκία αν και ξεκίνησε καλά στο τρίτο σετ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, καθώς η Ελλάδα παίζοντας περισσότερο απελευθερωμένα έκανε το 25-20 και μείωσε σε 2-1.
Με την Τουρκία να κατεβάζει ταχύτητες μιας και είχε πετύχει τον στόχο της αλλά και την Ελλάδα να παίζει για τον κόσμο της η αναμέτρηση πήγε στο τάϊ-μπρέϊκ, καθώς η Εθνική μας έκανε το 25-18 στο τέταρτο σετ.
Εκεί σε ένα συναρπαστικό σετ η Τουρκία με 11-15 πήραν τη νίκη με 2-3 κάτω από τα χειροκροτήματα της ελληνικής εξέδρας και υπο τους ήχους του… Ζορμπά.

ΕΛΛΑΔΑ (Γ. ΜΕΪΦΟΡΘ) : Προύσαλης, Φράγκος 10, Λάππας 8, Ανδρεάδης 7, Πετρέας 12, Τζούριτς 20, Στεφάνου (λ 48%), Τερζής, Καρυπίδης 6, Κανέλλος, Αρμενάκης, Παπαδημητρίου (λ)
ΤΟΥΡΚΙΑ (Β. ΜΠΑΣΙΤΣ) : Πεζούκ 9, Τανίκ 7, Τσόσκουν 31, Σούμπασι 18, Καϊάκ 4, Ντούνζε, Κίλιτς (λ 55%), Κεσκίν, Σίν, Μπατούρ 11, Κιρίτσι, Κίντογλου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...