Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό | | |

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Άγνοια, λάθη και προβλήματα

Τεράστια αναταραχή έχει προκαλέσει στον αθλητικό κόσμο και τους αθλητές ο νέος Νόμος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τον οποίο για να διοριστούν πλέον οι αθλητές στο Δημόσιο θα πρέπει να αποχωρήσουν από τον αθλητισμό. Αγνοια του Νόμου δήλωσε η ΓΓΑ προκαλώντας απορίες...


Ένας νόμος που φέρνει σε αδιέξοδο πολλούς αθλητές οι οποίοι έπειτα από σκληρή προπόνηση έχουν έφθασαν στην διάκριση τρέχοντα σε γήπεδα και στάδια εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα και παράλληλα κατάφεραν να διορισθούν στον δημόσιο τομέα.
Ο νέος νόμος που έχει ήδη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, ιδίως από νεαρούς και νεαρές αθλήτριες που έχουν τα προνόμια και εξασφάλισαν μια θέση στο δημόσιο και ξαφνικά καλούνται να σταματήσουν τον αθλητισμό.
Να σταματήσουν την προσπάθεια που η ίδια η Πολιτεία έχει επενδύσει για μελλοντικές επιτυχίες και διακρίσεις σε μεγάλα γεγονότα.
Ωστόσο το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι ο νόμος αυτός, αλλά κυρίως η άγνοια που ευθαρσώς δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής για την ύπαρξη του.
Στην Ελλάδα του 2010 το υπουργείο Εσωτερικών φτιάχνει έναν Νόμο του Κράτους που αφορά έναν μεγάλο αριθμό αθλητών πρώτης γραμμής σε πολλά αθλήματα χωρίς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού – η καθ’ ύλην αρμόδια για τον αθλητισμό – να μην γνωρίζει απολύτως τίποτα.
Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις έγιναν με την συνάντηση αντιπροσωπείας αθλητών του στίβου και της ενόργανης γυμναστικής με τον Πάνο Μπιτσαξή, χωρίς όμως κάποια σοβαρά αποτελέσματα ή τουλάχιστον την ένδειξη της ΓΓΑ ότι θα προασπίσει τους αθλητές. Αυτό δηλαδή για το οποίο υπάρχει και στηριχθεί την ύπαρξή της.
Και πως να μην οδηγηθούμε σε ένα τέτοιο θέμα, όταν το άλλοτε Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει «υποβιβασθεί» σε μια απλή Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και γενικότερα ο Αθλητισμός σε μια Ελλάδα που ταλανίζετε από τεράστια οικονομικά προβλήματα ολοένα και συρρικνώνεται. Σε μια χώρα που ο αθλητισμός σχεδιασμός απλά δεν υπάρχει. Που δεν απασχολεί κανέναν Κυβερνητικό παράγοντα.
Ενδεικτική είναι η δήλωση της πρωταθλήτριας στο Επι κοντό Νικόλ Κυριακοπούλου που τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Μας οδηγούν να παρατήσουμε αυτό που αγαπάμε. Δεν είναι δυνατόν να μας λένε ότι εφόσον διοριστούμε θα πρέπει να παρατήσουμε τον αθλητισμό. Εγώ έχω ήδη έχω κάνει τα χαρτιά μου από τις 10 Σεπτεμβρίου. Αν έρθει ο διορισμός, θα σταματήσω τον αθλητισμό. Θα κοιτάξω το μέλλον μου. Φαίνεται ότι θέλουν να μην έχουμε κανέναν αθλητή το 2012».
Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να γίνει και να διορθωθεί ένας Νόμος ο οποίος με την λειτουργία του ίσως αποτελέσει την μεγαλύτερη «ταφόπλακα» του Ελληνικού Αθλητισμού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...