Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό | | |

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Έχασε, αλλά… χαμογελά

Την  ήττα με 3-2 γνώρισε από την Παναχαϊκή ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά το πρώτο παιχνίδι του Β τουρνουά ανόδου που φιλοξενείται στην Πάτρα. Ωστόσο ο βαθμός που απέσπασαν οι «πράσινοι» είναι υπερπολύτιμος για την συνέχεια και την προσπάθεια για την επιστροφή στην Α1. Το Σάββατο ο «τελικός» απέναντι στην ΑΕΚ.


Τεράστια ευκαιρία να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη έχασε ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κόντρα στην Παναχαϊκή.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε ιδανικά για τους Εβρίτες που προηγήθηκαν 0-1, έδειξε να «χαλά» όταν η Παναχαϊκή αγωνιζόμενη χωρίς τους Μένιο Ρουμελιώτη (τραυματίστηκε στο πρώτο σετ) και Στάθη Ντονά (τραυματίστηκε στο τρίτο σετ) έκανε το 2-1, αλλά κρίθηκε στις λεπτομέρειες του τάϊ-μπρεϊκ.  

Εκεί όπου η Παναχαϊκή πίεσε από το σερβίς και πήρε τη νίκη με 3-2, αφήνοντας όμως τους παίκτες του ΑΟΟ με την χαρά του βαθμού και την αισιοδοξία πως απέναντι στην ΑΕΚ θα πάρει τη νίκη που χρειάζεται..

Ο ΑΟΟ διαθέτοντας πολύ καλό μπλοκ, αλλά και καθαρό μυαλό στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού,  πήρε από τον αγώνα τον βαθμό, έπιασε την ΑΕΚ στην βαθμολογία και πλέον κοιτά τον αγώνα του Σαββάτου ως έναν μεγάλο τελικό.

Παιχνίδι που αν έρθει η νίκη και μάλιστα με τρίποντο θα φέρει τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας μια ανάσα από την Α1 αφού πλέον τα πάντα εξαρτώνται από τον ίδιο στον όμιλο που θα φιλοξενήσει στον Έβρο την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά τον αγώνα με τους «ροσονέρι» τώρα, ο ΑΟΟ θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ήταν περισσότερο ψύχραιμος στο τάϊ-μπρέϊκ.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Τσιακμάκη φρόντισαν με το καλημέρα στην αναμέτρηση να δείξουν πως «διψάνε» για βαθμούς και με «όπλο» τους την πολύ καλή υποδοχή αλλά και το μπλοκ έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα με το 2-9 και 5-16 πάγωσε την καυτή εξέδρα των Αχαιών και βραχυκύκλωσε για τα καλά την ομάδα του Άρη Αγγελόπουλου.

Με την ψυχολογία να είναι υπέρ τους αλλά και αποτελεσματικές επιθέσεις οι «οράνιε» έφθασαν στο 8-18, η άστοχη επίθεση του Βλαχοστάθη έκανε το 10-20, ενώ ο άσος του Αρχοντίδη έγραψε το 15-25 και το 0-1.

Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική αφού στο δεύτερο σετ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η Παναχαϊκή πίεσε από την γραμμή του σερβίς, δημιούργησε ρίγμα στην υποδοχή του ΑΟΟ με αποτέλεσμα να πάρει από την αρχή το προβάδισμα με 5-0.

Οι Εβρίτες ισοφάρισαν σε 8-8 όμως οι γηπεδούχοι εκ νέου με μπροστάρη τον Στάθη Ντονά και το σερβίς του έκαναν το 14-8  λίγο αργότερα το 20-12. Ο Αθλητικός Όμιλος προσπάθησε να μαζέψει την διαφορά μειώνοντας στο 23-19 με τον άσο του Γραμματικόπουλου όμως το λάθος σερβίς του έμπειρου κεντρικού και ο πόντος του Ρουμελιώτη έκαναν το 25-20 και το 1-1.

Στο τρίτο σετ έγινε πραγματική μάχη με την Παναχαϊκή να ξεκινά δυνατά και να έχει το προβάδισμα 6-4, 10-6 με άσο του Ντονά και λίγο μετά με 13-10 ωστόσο στο 16-15 η ατυχία γύρισε την πλάτη της στον Στάθη Ντονά που τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Ο ΑΟΟ ισοφάρισε σε 17-17 και πήρε το προβάδισμα με μπλοκ στον Γεωργακόπουλο όμως η Μουλά προς έκπληξη όλων έδωσε μπλοκ άουτ με αποτέλεσμα να γίνει το 18-17 να δημιουργηθεί εκνευρισμός στους Εβρίτες και με το άουτ του Κουλαξίδη και τον πόντο του Πεφάνη η Παναχαϊκή να φθάσει στο 20-17. Οι γηπεδούχοι του Άρη Αγγελόπουλου με άσο του Νίκου Ρουμελιώτη έκαναν το 22-18 και παρά την προσπάθεια του ΑΟΟ που μείωσε σε 24-23 με μπλοκ στον Καρδαμανίδη έκαναν το 25-23 και το 2-1.

Ανάλογη εξέλιξη είχαμε και στο τέταρτο σετ του παιχνιδιού όπου οι δύο ομάδες φρόντισαν να περιορίσουν τα λάθη τους και να πηγαίνουν πόντο –πόντο μέχρι το 11-11. Ο πόντος του Βλασακίδη και ο άσος του Κουλαξίδη έφεραν το 11-13 για την Ορεστιάδα όμως η Παναχαϊκή με τον Ρουμελιώτη ισοφάρισε γρήγορα σε 15-15. 

Ο ΑΟΟ ξέφυγε εκ νέου με 16-18 ωστόσο οι «ροσσονέρι» με ένα σερί 5-1 έκαναν το 21-19 βάζοντας φωτιά στο γήπεδο.

Η απάντηση όμως από πλευράς ΑΟΟ ήταν άμεση αφού δύο συνεχόμενα μπλοκ και μια άστοχη επίθεση του Πεφάνη έκαναν το 21-22, ενώ το λάθος του Ρουμελιώτη έκανε το 22-24. Το μπλοκ στον Καρδαμανίδη έφερε σε απόσταση αναπνοής την Παναχαϊκή όμως το πλασέ του Αρχοντίδη έγραψε το 23-25 και το 2-2 στέλνοντας τον αγώνα στο τάϊ-μπρέϊκ΄

Εκεί η Παναχαϊκή με τον Γεωργακόπουλο κατάφερε να έχει το προβάδισμα από την αρχή με 6-3 και λίγο μετά με 10-6 για να πάρει τη νίκη στο τέλος με το 15-10 και να χαροποιήσει τους φιλάθλους της..

Από τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας πολύ καλή παρουσία είχαν οι Γραμματικόπουλος, Αρχοντίδης και Προδρομίδης που μπήκε και έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει, αλλά και η πολύ καλή υποδοχή που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι Βλασακίδης, Κωνσταντινίδης, ενώ πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε και ο Καψαλιάρης.

 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ) : Αγγελόπουλος, Μ. Ρουμελιώτης, Βλαχοστάθης, Π. Ρουμελιώτης, Ντονάς, Ν. Ρουμελιώτης, Αχιλλεόπουλος (λ), Πεφάνης, Γεωργακόπουλος,Χρηστιάς, Μούρτζης.
ΑΟΟ (Π. ΤΣΙΑΚΜΑΚΗΣ) : Καψαλιάρης, Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Βλασακίδης, Αρχοντίδης, Κουλαξίδης, Κωνσταντινίδης (λ), Προδρομίδης, Χουσίδης, Καρδαμανίδης, Νένογλου. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...