Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό | | |

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Φωστήρες του αθλήματος…

Τελικά θα πρέπει να μας δουλεύουν αρκετά μερικοί παράγοντες στο βόλεϊ καθώς σε λίγο θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε…. Όλα αυτά βέβαια με… πρόφαση τα οικονομικά προβλήματα και την άσχημη οικονομική κατάσταση των ομάδων.


Μάθαμε και διαβάσαμε ότι οι της ΕΣΑΠ θέλουν πλέον να μεταφέρουν τις ώρες έναρξης ορισμένων αγώνων από απογευματινές που ήταν ως επί το πλείστων, σε… μεσημεριανές, προκειμένου οι ομάδες να προλαβαίνουν τις πτήσεις και να μην ξοδεύουν οι φιλοξενούμενοι χρήματα για δεύτερη διανυκτέρευση.

Μάλιστα ζήτησαν από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να παίξει στις 16:00 το απόγευμα κόντρα στην ΕΑΠ για να προλάβει το αεροπλάνο της επιστροφής προς την Αθήνα.
Μάλιστα έφεραν και το παράδειγμα του Παναθηναϊκού με τον Ηλυσιακό στο μπάσκετ για να ενισχύσουν την άποψή τους… (Αγώνας δηλαδή μεταξύ δύο Αθηναϊκών ομάδων!!!)

Οι «κύριοι» της ΕΣΑΠ άργησαν κάτι χρόνια να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε αυτό που λέμε έξοδα ομάδων και ζήτησαν από τον Εθνικό να αλλάξει ώρα….

Έναν Εθνικό- όπως και ο ΑΟΟ – που τόσα χρόνια στην κυριολεξία ματώνανε για να κατέβουν στην Αθήνα, την Πάτρα ή την Κρήτη παλαιότερα. Τότε όμως στους μεγαλοπαράγοντες του αθλήματος δεν καιγόταν καρφάκι για το αν μπαίνουν μέσα οι σύλλογοι αυτοί…

Τότε που οι ομάδες του Έβρου φωνάζανε για τα οδοιπορικά και το κόστος και κανείς δεν έδινε σημασία. Ομάδες που χορηγούσαν με τα…. κιλά παίκτες προς όλες τις ομάδες της Α1 και που όταν οι μεγαλοπαράγοντες και παρατρεχάμενοι άκουγαν και ακούνε περί Καρτολίνο κάνουν τους ανήξερους ή το αναβάλουν επ αόριστο με συζητήσεις επί συζητήσεων.


Και τώρα έρχονται αυτοί να πούνε του Εθνικού να αγωνιστεί στις 2 ή τις 4 το μεσημέρι για να εξυπηρετηθούν οι υπόλοιποι….

Κύριοι της ΕΣΑΠ πως θέλετε οι ομάδες τις Περιφέρειας να παίζουν στις 4 ή στις 2 το μεσημέρι, όταν ο κόσμος τους είναι ένα από τα σημαντικά τους ατού και σε μεγάλο βαθμό αποτελούν έναν εκ των βασικών τους χορηγών.

Να παίζονται αγώνες δηλαδή ώρες που ακόμη είναι ανοικτά τα καταστήματα ή την ώρα που θα σχολάνε οι μαθητές… Μάλιστα… Τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό;;;

Άδεια γήπεδα και μόνο…άδεια γήπεδα. Και όλα αυτά για να μειώσουν τα έξοδά τους οι ομάδες που θα έρχονται στον Έβρο.
Μπράβο ανάπτυξη από τους φωστήρες του αθλήματος….
Αν μπούμε στην λογική αυτή τότε θα κάνω και εγώ μια πρόταση…

Τότε αποκλείστε τις ομάδες τις Περιφέρειας. Εξάλλου μόνο ο Εθνικός έμεινε. Βγάλτε τον από τη μέση, κάντε ένα πρωτάθλημα Αθηνών – Θεσσαλονίκης και «ενδιάμεσων» (Λαμίας- Πάτρας) και θα έχετε μια πολύ οικονομικότερη Λίγκα.


ΥΓ. Επιτέλους. Ζούμε σε μια Παραμεθόριο περιοχή – και για όσους το ξεχνούν Μητρόπολη του Βόλεϊ- ας μην το πληρώσουμε και τιμωρηθούμε για αυτό. Το πληρώνουμε με την αδιαφορία της Πολιτείας σε πολλούς τομείς. Μην το πληρώσουμε και στον αθλητισμό.

ΥΓ. Το πλάνο της ΕΣΑΠ που θέλει να ακολουθήσει το μοντέλο της Πολωνίας ή της Ιταλίας με τέτοιες αποφάσεις είναι τελείως υποκριτικό. Υποκριτικό γιατί στις παραπάνω χώρες οι ομάδες είναι από τις επαρχίες και δεν παίζουν τα μεσημέρια… Για να μην αναφερθούμε στην τηλεοπτική κάλυψη… Θα είναι ελκυστική ζώνη το 2-4 το μεσημέρι…

ΥΓ. Αν στην Α1 εκτός από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ήταν και ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας, το Ρέθυμνο, μια ακόμη ομάδα της Πάτρας -όπως ήταν το 2003 δηλαδή -και ο Φοίνικας Σύρου τι θα έκαναν οι φωστήρες??? Θα ανέβαλαν επ αόριστο το πρωτάθλημα ή θα όριζαν δύο –δύο τα παιχνίδια τους σε ένα μέρος για περισσότερο οικονομία;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...