Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό | | |

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό

Με την ήττα στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατά την 5η αγωνιστική της Α2

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΖΕΛΙΑΣΚΟΦ : Κάθε παιχνίδι μας είναι και μια «μάχη»

Η χρονιά για τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο καθώς οι πάρα πολλοί τραυματισμοί και διάφορα εξωαγωνιστικά προβλήματα έφεραν την ομάδα ουραγό της βαθμολογίας μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.
Ο Νικολαϊ Ζελιάσκοφ εδώ και μερικές εβδομάδες αποτελεί μαζί με τον Γιώργο Σταυρόπουλο το τεχνικό δίδυμο της ομάδας έχοντας στόχο να κρατήσουν τους «πράσινους» στην κατηγορία.
Ο Ζελιάσκοφ μετά από 10 και πλέον χρόνια καριέρας στα Ελληνικά γήπεδα βρίσκεται στο τιμόνι του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας και στοχεύει να αντιστρέψει τα πράγματα.
Ο πρώην κεντρικός της Εθνικής Βουλγαρίας και του ΑΟΟ στην πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής μιλά για τους στόχους που έχει με τους «πράσινους», το μέλλον του βόλεϊ, αλλά και για τον Ζελιάσκοφ τζούνιορ.

- Αναλαμβάνεις τις τύχες της ομάδας σε δύσκολους καιρούς. Τι περιμένεις από την ομάδα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
«Νομίζω ότι η τελευταία θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν αντικατοπτρίζει την δυναμική της. Βέβαια υπάρχουν αρκετά προβλήματα που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα που μπορούν να λειτουργήσουν πολύ καλύτερα. Αυτά που δεν μπορούμε να αλλάξουμε είναι οι τραυματισμοί, οι υπηρεσίες και οι δουλειές των παιδιών, με αποτέλεσμα να πάρει η ομάδα κάποιες ήττες που την έφεραν ψυχολογικά πίσω.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει και ψυχολογικό πρόβλημα στην ομάδα η οποία έχει φθάσει σε ένα σημείο που δεν μπορεί να νικήσει. Ένα πράγμα που για μένα πρέπει να αλλάξει γιατί η Ορεστιάδα σαν ομάδα πρέπει να έχει τον απόλυτο χαρακτήρα να κερδίζει –ειδικά στην Α. Δεν πρέπει να υπάρχει η αμφιβολία σε κάθε παιχνίδι αν θα μπορεί να το κερδίσει ή όχι.Δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση τις άλλες ομάδες αλλά αυτό πρέπει να κάνει η Ορεστιάδα».

-Σαν νέος προπονητής της ομάδας τι θέλεις να αλλάξεις; Ποια είναι η φιλοσοφία που θέλεις να περάσεις στους παίκτες.
«Κατ’ αρχάς θέλω να περάσω στα παιδιά ότι πρέπει να παίζουν με.. τσαμπουκά και αυτοπεποίθηση στον εαυτό τους. Να βγαίνουν στο γήπεδο και να πολεμάνε το κάθε παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι πλέον μια «μάχη». Το πρωτάθλημα είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδίσουμε. Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να παλεύουμε κάθε πόντο, κάθε σετ, μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής για τελευταία φορά. Αν κάνουμε αυτό τότε είμαστε πάρα πολύ καλά. Σιγά – σιγά πιστεύω ότι θα αλλάξει το κλίμα. Επιστρέφει ο Καρδαμανίδης από τον τραυματισμό του, ο Παρασκευαϊδης όπως μας είπε θα ρυθμίσει τις υπηρεσίες τους και θα βοηθήσει περισσότερο. Μέχρι τέλους θα παλέψουμε. Αυτοί που ήμαστε θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι αυτός της παραμονής».

-Η ομάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις και τα προβλήματα δεν λένε να σταματήσουν. Οι προπονήσεις τις ημέρες των εορτών, βελτιώνουν κάπως τα πράγματα, αλλά και πάλι η κατάσταση παραμένει δύσκολη.
«Εμείς τον τελευταίο μήνα κάναμε σκληρή προπόνηση. Κάναμε γιορτές σχεδόν στο γήπεδο. Δουλέψαμε πάρα πολύ. Εγώ σαν αθλητής δεν ήμουνα πολύ τις προπόνησης, αλλά μπορώ να πω πως στις γιορτές ότι ιδρώσαμε πολύ. Αυτή τη στιγμή όμως πιστεύω ακράδαντα ότι η περίοδος των κακών εμφανίσεων τελείωσε. Ακόμη και στην ήττα από την ΑΕΚ εγώ είδα κάποια θετικά πράγματα που σε άλλα παιχνίδια δεν υπήρχα».

-Μπαίνεις με το καλημέρα στην προπονητική στα δύσκολα. Ξεκινάς την καριέρα στου αναλαμβάνοντας τον ΑΟΟ τελευταίο στην βαθμολογία. Είναι ένα στοίχημα για εσένα αυτή η κατάσταση;
«Πιστεύω ότι στα καλά και στις ομάδες που έχουν όλες τις βοήθειες (με στατιστική, βοηθούς, μπάτζετ, προγραμματισμό) δεν έχεις πρόβλημα. Πιστεύω για μένα μου κάνει καλό που βρίσκομαι εδώ, γιατί στα δύσκολα φαίνονται άνθρωποι, χαρακτήρες, προσωπικότητες. Εκεί χτίζεται και το δικό μου προπονητικό μέλλον. Η φετινή χρονιά είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μένα. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά και θα πάμε καλά. Το θέμα είναι όλα αυτά τα καλά στοιχεία που έχουμε να τα αναδείξουνε και αυτές τις άσχημες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε να τα αφήσουμε πίσω μας».

-Αν εξαιρέσεις τους Γραμματικόπουλο και Κεμανετζή, η ομάδα είναι γεμάτη από νεαρά παιδιά. Η εμπειρία είναι μόνο στους δύο παλιούς. «Οι μεγάλοι στην ομάδα είναι μόνο οι Γραμματικόπουλος και ο Κεμανετζής. Οι υπόλοιποι είναι νέα παιδιά. Οι έμπειροι τις ομάδας είναι οι δύο παραπάνω και οι υπόλοιποι τώρα αποκτούν εμπειρίες. Για όλα τα άλλα παιδιά η χρονιά είναι ένα άλμα στην καριέρα τους καθώς πολλά παιδιά παίζουν για πρώτη φορά στην Α2. Ήμαστε μια νέα ηλικιακά ομάδα».

-Μιας και αναφέρθηκες στον Τόρο. Πως βλέπεις τον Αργεντίνο; Θεωρείται από τα ταλέντα του Αργεντίνικου βόλεϊ.
«Πιστεύω ότι ο Τόρο μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα. Για κάποιους λόγους ακόμη δεν μπορεί να δείξει την πραγματική του αγωνιστική αξία. Αυτό δεν το κάνει γιατί έχει υπερβολική θέληση να αποδείξει πολλά πράγματα γρήγορα. Αισθάνεται θυμωμένος με τον εαυτό του γιατί δεν μπορεί να πάρει την ομάδα στην πλάτη του και να την οδηγήσει στις νίκες. Αυτό σαν χαρακτήρα ανθρώπου μου αρέσει. Αλλά είναι μόνο 19 χρονών και δεν έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις ακόμη να το κάνει αυτό».

-Το βόλεϊ στον Έβρο περνά κρίση. Δείγμα του ότι ΑΟΟ και Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι τελευταίοι στην κατηγορία τους. «Για εμένα αυτή τη στιγμή ομάδες σαν την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη θα πρέπει να βοηθηθούν από τους δήμους τους, της Νομαρχίες τους ή την Πολιτεία.Υπάρχει κρίση στο βόλεϊ. Για μένα ο μόνος τρόπος να υπάρξει το βόλεϊ ανταγωνιστικό είναι να δημιουργηθούν φυτώρια και ακαδημίες του αθλήματος σε κάθε πόλη».

-Φυτώρια και ακαδημίες. Μήπως έχουν σταματήσει να παράγουν πλέον παιδιά; Δεν υπάρχουν τα τελευταία χρόνια ψηλά παιδιά που να βοηθήσουν τις ομάδες.
«Όλα τα ψηλά παιδιά πάνε στο μπάσκετ. Αυτό είναι το θέμα. Από την πινακίδα της πόλης που γράφει Ορεστιάδα και μετά δεν έπρεπε να μπει το μπάσκετ. Τα μαγαζιά της πόλης δεν πρέπει να πουλάγανε μπάλες μπάσκετ. Είναι μια πόλη βολεϊμπολίστικη».

-Ουσιαστικά όμως δεν υπάρχει βοήθεια από κανέναν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ομάδας.
«Από την στιγμή που έχει δώσει τόσα πολλά στην πόλη και την έχει διαφημίσει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου μου είναι απίστευτο να μην μπορεί να βοηθηθεί και να μην βρίσκει στήριξη. Θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα στο άθλημα του βόλεϊ αν σταματήσουν να υπάρχουν τέτοιες ομάδες όπως ο ΑΟΟ και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που έχουν μεγάλη ιστορία και έχουν βγάλει και προσφέρει πολλούς αθλητές. Ο μόνος τρόπος να βοηθηθεί η ομάδα είναι από τον Δήμο της πόλης».

Στην ομάδα του ΑΟΟ όμως εκτός από τον Νικολάϊ Ζελιάσκοφ, υπάρχει και ο Γιάννης Ζελιάσκοφ. Έχει πάρει το DNA του πατέρα;
«Εγώ δεν πίεσα τον μικρό να παίξει βόλεϊ. Ήθελα να ασχοληθεί με το βόλεϊ αλλά δεν ήθελα να είμαι αυτός που θα τον έβαζε στο γήπεδο. Όταν μου είπε πως θα ασχοληθεί με το βόλεϊ ήμουν ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο.Στην Ορεστιάδα έχει όλες τις εγκαταστάσεις (γήπεδο, γυμναστήριο) και έχει αποφασίσει να κάνει καριέρα στο βόλεϊ. Στόχος του είναι να σταθεί καλά στο γήπεδο. Να βελτιωθεί τεχνικά και να βοηθήσει και την ομάδα. Είναι 2.03, αρχίζει να βάζει κιλά και είναι μόνο 16 χρονών».

Για τέλος Νίκη θέλω να κάνεις μια ευχή για το 2009.
«Υγεία. Πάνω από όλα υγεία. Η οικογένεια του βόλεϊ ήμαστε λίγοι άνθρωποι. Εύχομαι να έχουμε καλές σχέσεις μεταξύ μας. Να ήμαστε καλή οικογένεια. Να ήμαστε δεμένοι. Όταν θα ήμαστε όλοι μαζί θα πάμε καλά. Και να έχουμε λίγο παραπάνω φιλότιμο σε αυτό το θέμα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...